fbpx

מהו הליך הגירושין בשיתוף פעולה?

(Collaborative Divorce)

הליך ה"גירושין בשיתוף פעולה" הוא הליך לפתרון סכסוכים בהסכמה, מחוץ לכתלי בית המשפט. בהליך זה אינכם זקוקים לצד שלישי שיחליט עבורכם. הצוות הרב מקצועי שלנו מסייע לכם להגיע להסכמות, שינוסחו בהסכם מחייב ויקבלו תוקף של פסק דין.

הליך ה"גירושין בשיתוף פעולה" מנוהל על די צוות רב מקצועי, הכולל עורכי דין מתחום דיני המשפחה, יועצים רגשיים (מהתחום הטיפולי), מומחה ילדים (מהתחום הטיפולי) ויועץ פיננסי. עבודת הצוות הרב מקצועי מתבצעת בשיתוף פעולה מלא ביניהם ועמכם, למען הגעה להסכם שיענה על הצרכים של כל המשפחה. 

בהליך זה כל אחד מכם מיוצג על ידי עורך דין מטעמו, המומחה לתחום דיני המשפחה. עורך הדין מייצג אתכם, עוזר לכם להבין את הצד המשפטי, מסייע לכם לנהל משא ומתן עם בן זוגכם, מסייע לכם להבין את הצרכים האמיתיים שלכם ודואג לכך שבסופו של ההליך ההסכם ישקף זאת. כדי שתהיו בטוחים שאכן עורכי הדין מעוניינים לסיים את הסכסוך בהסכמה, עורכי הדין פוסלים עצמם מלייצג אתכם בבימ"ש או בביה"ד, אם ההליך לא מסתיים בהסכם.

בנוסף, יסייע לכם יועץ רגשי – אשר יתן מענה לצרכים הרגשיים, המתעוררים תוך כדי ובמהלך הליך הפרידה, כדי שהתקשורת ביניכם תהיה שיתופית ולא מלחמתית, ועל מנת שתוכלו להתמודד באופן מיטבי עם החששות העולים בהליך ועם הקשיים ולבנות עמכם "תוכנית הורית". חלק מהיועצים אף מתאמים הוריים וילוו אתכם ביעוץ או בתיאום הורי גם לאחר סיום ההליכים ביניכם. 

בנוסף ועל פי הצורך, במשפחות בהן יש ילדים, ישתתף בהליך מומחה ילדים, אשר מביא באופן נייטרלי את קולם וצרכיהם של ילדיכם להליך ויתן המלצות ל"תוכנית ההורית" וכן כיצד לנהוג ביחס לילדים.

בנוסף, על פי הצורך, יסייע לכם היועץ הכלכלי שתפקידו לתת חוות דעת מקצועית באופן נייטרלי. היועץ הכלכלי יאפשר לכם להבין את הזכויות שנצברו על ידכם במהלך חייכם המשותפים (זכויות אישיות ופנסיוניות) ולחשב אותן, במקרה הצורך. אם יש עסק או חברה, ניתן יהיה במסגרת ההליך להעריך את שוויה.

חברי הצוות הרב מקצועי הם בעלי ניסיון רב בפתרון סכסוכים בהסכמה במשפחה, כולם עברו הכשרה בגירושין בשיתוף פעולה והם יפעלו בשיתוף פעולה מלא ומתוך שקיפות מלאה כדי להביא אתכם להסכם כולל.

בהליך ה"גירושין בשיתוף פעולה" רוב הסיכויים שתגיעו להסכם, אשר יאפשר לכם לבנות קשר גירושין תקין ומיטבי, לטובת משפחתכם כולה ולחסוך זמן ובכסף לצורך ניהול ההליך, ללא צורך במאבקים מיותרים או בפניה לערכאות.

הליך ה"גירושין בשיתוף פעולה"  מתאים למקרים בהם קיימים פערים גדולים בין הצדדים, לרבות מקרים של קונפליקט גבוה, משפחות עם צרכים מיוחדים, מקרים בהם הליכי גישור אינם מתאימים ועוד. יצוין כי אחוזי ההצלחה בהליך הגירושין בשיתוף פעולה הם גבוהים מאוד ועומדים על  86%  מהתיקים!

הליך ה"גירושין בשיתוף פעולה" יאפשר לכם לקבל תמיכה משפטית שוטפת, להסיר את האיום המיידי בפתיחת הליכים משפטיים, יעודד אתכם לפתח תקשורת בוטחת למען הורותכם העתידית ויבטיח את מעורבות שניכם בחיי ילדיכם.

יתרונותיו של הליך הגירושין בשיתוף פעולה:

* הליך המאפשר אלטרנטיבה מהירה ובעלות מופחתת יותר מהליכים משפטיים. 

* הליך ללא צורך במאבקים מיותרים או בפניה לערכאות.

* הליך המאפשר לכם לקבל תמיכה משפטית שוטפת ומסיר את האיום המיידי בפתיחת הליכים משפטיים.

* הליך המעודד אתכם לפתח תקשורת בוטחת למען הורותכם העתידית.

* הליך המבטיח את מעורבות שניכם בחיי ילדיכם.

* ההליך כולל סיוע רגשי להורים ולילדים בתקופה קשה שכזו.

* ההליך מאפשר שמירה על יחסים תקינים ודיאלוג בזמן ההליך ולאחריו.

* ההליך מביא לשיתוף פעולה בין בני הזוג ואנשי המקצוע. 

* ההליך משיג תוצאות טובות יותר בזמן קצר. 

* ההליך מסייע לילדים להתמודד עם הגירושין.

* שיתוף הפעולה בין עורכי הדין ויתר חברי הצוות מהווה מודל לחיקוי שיתוף פעולה של בני הזוג ומונע הסלמה של המחלוקות.

* ההסכם נבנה לטובת בני הזוג הספציפיים בהתאמה לצורכיהם, תוך ראיה מערכתית של התא המשפחתי כולו.

* בהליך ניתן ליווי וסיוע רגשי לזוגות ולילדים.

* ההליך מאפשר הגעה להסכם גירושין כולל.

* ההליך מאפשר חיסכון בזמן ובכסף.

* ההליך סודי ואינטימי.

מתי מתאים הליך הגירושין בשיתוף פעולה:

הליך הגירושין בשיתוף פעולה מתאים במקרים הבאים –

* פערים גדולים בין הצדדים (צד עובד וצד לא עובד, מצב רגשי, תמיכה משפחתית ועוד).

* מקרים של קונפליקט גבוה.

* משפחות עם צרכים מיוחדים – של ההורים או של הילדים.

* כשהליך הגישור נמצא כהליך שאינו מתאים.

* אלימות חד פעמית.

* זוגות בגיל השלישי.

ארגון העולמי של ה-IACP ומייסדי שיטת הגירושין בשיתוף פעולה:

ארגון ה- IACP הוא הארגון העולמי, שמרכזו בארה"ב, המאגד את כל אנשי המקצוע בעולם, העוסקים בתחום הגירושין בשיתוף פעולה. הארגון קיים מאז תחילת שנות ה– 2000.

עו"ד סטו ווב (Stu Webb) ממיניאפוליס מיניסוטה שבארה"ב, מייסד שיטת הגירושין בשיתוף פעולה, עסק בעריכת דין מסורתית לגירושין במשך למעלה מ – 20 שנים. הוא מאס בסכסוכי משפחה ובליטיגיציה (ניהול תיקים בבתי המשפט) והמציא שיטה בה יוכל להביא לידי ביטוי את יכולתם של עורכי הדין כ"פותרי בעיות", גם בהליכים שמחוץ לכותלי בית המשפט. הוא פנה ללקוחותיו, חבריו למקצוע ומכריו בכך שהוא עוסק בשיטה אחרת לפתרון הסכסוך בהסכמה ולא ייצג במאבקי גירושין בבתי המשפט.

בתחילה ההליך התנהל עם שני עורכי דין בלבד, שניהלו משא ומתן ביניהם ולאחר מכן התפתח לעבודה בצוותים רב תחומיים. הסתבר שכאשר ניתן מענה לפן הרגשי והכלכלי שבגירושין, תוך שמירה על האינטרסים של כל אחד מהצדדים ושמירה על הילדים – התוצאה מוצלחת יותר!

כיום חברים בארגון ה– IACP למעלה מ – 5,000 חברים מ – 24 מדינות ברחבי העולם ומספר החברים בארגון עולה מדי שנה בשנה. 

חשוב לדעת – כל החברים בארגון הוסמכו בשיטת ה"גירושין בשיתוף פעולה" בהתאם לדרישת הארגון העולמי!

רוצים לקחת
חלק בעשייה?

אנשי המקצוע העוסקים בתחום הגירושין בשיתוף פעולה עוברים כולם הכשרה בסיסית רשמית, המוכרת על ידי הארגון העולמי של ה – IACP  וחלקם אף ממשיכים לעבור הכשרות נוספות.